Bess

V E C K A 4 0

Godmorgon på er!
Ledsen för dålig uppdatering. Men har haft väldigt mycket att göra. I fredags så slapp jag jobba så spenderade eftermiddagen hos älsklingen innan träningen. Det var en väldigt lång dag då jag åkt hemifrån klockan sju och kom hem halv tio.
I lördags tog jag en riktigt go sovmorgon, behövdes. Även om jag vaknade med världens huvudvärk och hade ont i öronen så spelade jag match. Gick som väntat för min del, SEGT. Mest för att jag var "sjuk" och sedan för att jag inte hade spelat en hel match på hur länge som helst. Vi vann med 4-0 och det var förövrigt ett väldigt tråkigt lag att möta då vi fick hur många frisparkar som helst. När jag kom hem satte jag mig med kemin, vill verkligen förstå det utan konstigheter. Sedan kollade jag på tv innan jag somnade tidigt. Igår så pluggade jag fysik, övningskörde i två timmar och köpte nya fotbollsskor. Jag jobbade också och denna veckan bjöd inte på en liten hög med fakturor 😩 men tog mig igenom det också.

Just nu är jag påväg till skolan, alldeles för trött som vanligt. Men jag hoppas att dagen går någorlunda snabbt.
Puss

L I S A E K

MIN MOTIVATION, MIN INSPERATION OCH MIN STÖRSTA FÖREBILD!
Varje gång något går dåligt i fotbollen eller när jag känner mig bortvald och inte alls behövande i laget. När man kommer på varenda träning, kämpar som fan och ändå är det den som inte kommit på en träning på 2 veckor som får starta. Jag hämtar min motivation till att fortsätta att kämpa i den här texten nedanför och jag vill nån gång vara som henne och stolt kunna säga att jag aldrig gav upp.

Blind av bitterhet

av Lisa Ek
Jag slösurfar och hamnar på Sportbladets hemsida. Läser en artikel om en 22-årig spelare som nu tänker lägga skorna på hyllan, trött på att inte »få chansen«. Känner genast hur jag blir provocerad. Mycket kan hända efter 22 års ålder och jag vill skrika till henne:

»Sluta inte! Fortsätt kämpa och visa de jävlarna! Leta inte ursäkter utanför dig själv!«

Antagligen skulle du rygga tillbaka om jag skrek så till dig. Fälla ut taggarna. Klamra dig fast vid »men man måste ju ha lite tur också«, för det har du hört någonstans och det är din snuttefilt när känslan av misslyckande kryper på. Kraften i rädslan för att misslyckas är oerhört stark. Jag vet, för jag har upplevt den. Det har funnits stunder i min karriär då den rädslan nästan har käkat upp mig.

När jag var 16 fick jag höra att jag var »duktig på att sitta på bänken«. Det var tränarens motivering till varför jag petades i ett helt år. När jag var 25 satt jag på bänken i ett lag som slutade sjua i Damallsvenskan. Jag – som hade så stora ambitioner och drömmar och som lade ner hela min själ i fotbollen – räckte alltså inte till. Jag förstår om du, liksom jag, är rädd för att krascha inför andras ögon. Att vara den som ger allt men som ändå inte når ända fram. Att vara den som folk tvivlar på, kanske till och med hånar: »Att hon inte bara lägger av med fotbollen och satsar på något annat!«

Det är en skam som väger tungt och som gör det svårt att hålla huvudet högt. Stundtals har mina misslyckanden fått mig att lyssna på tvivlarna. Jag har legat i fosterställning med prestationsångest och tänkt att om jag lägger all min tid på att bli en bättre spelare och inte lyckas, så innebär det att hela mitt liv är bortkastat. Jag har vacklat, jag har mött rädslan och skammen. Men jag har aldrig tappat min inre röst. Den som viskade: »Fortsätt, allt är föränderligt.« Rösten fick mig att fortsätta jobba, ännu hårdare.Jag är inte snabb, men jag är uthållig. I ett helt år satt jag på bänken och höll i. Jag åkte buss sju timmar till Stockholm för ett inhopp på sju minuter. Sprang egna intervaller efter matchen, för att vara redo den dagen då det blev min tur att starta. Bekräftelsen från ledarna var obefintlig. Varje gång jag började springa gick tränaren in i omklädningsrummet, som för att slippa se. Jag minns också en match med B-laget i division fyra, på någon grusplan ute på Hisingen. Två tjejer i motståndarlaget stod och rökte en kvart före avspark, samtidigt som jag förberedde mig som ett proffs med visualisering och rörlighet. I det läget var det svårt att hålla huvudet högt. Efter ett halvår på bänken frågade jag tränaren: »Vilken position konkurrerar jag om?« Han svarade att han hade fullt upp att prata med de elva som startade, han kunde inte prata med oss andra också.

Uppförsbacke.

Motvind.

Kämpa, Lisa!

Och det gjorde jag. Mitt genombrott som spelare kom först vid 28 års ålder, och när jag var 30 värvades jag till Sveriges bästa lag. Då hade jag förberett mig i halva mitt liv.

Så fortsätt, du som inte har fått chansen! Den finns där runt hörnet men du får aldrig se den om du slutar nu. Kanske har du till och med redan fått chansen, utan att se den. Blind av bitterhet, rädsla eller lathet. Låt mig ge några exempel på vad jag menar, hämtade från olika personer i min närhet.

* Person ett, det var du som spelade match med U21-laget en tidig lördag i mars. Du var petad från A-laget. På läktaren satt en talangscout, men eftersom du varit ute och slarvat kvällen innan gick du på halvfart, som en tyst protest mot tränaren som petat dig. Du var nonchalant och oförberedd. Talangscouten såg dig inte.

* Person två, det var du som skadade knäet. Istället för att bygga upp din kropp från grunden under speluppehållet valde du att beklaga dig över att just du hade drabbats. Du förbannade orättvisan, du som var på väg mot ett proffskontrakt med en Serie B-klubb. Efter sex månaders oengagerad rehabträning gjorde du comeback – fem kilo tyngre och med usel kondition. Du sattes på bänken. I en match drog er mittfältare ljumsken efter tio minuter, men eftersom du var i dålig fysisk form var du inte aktuell som ersättare. Behöver jag påminna om att Häckens A-lagstränare – i desperat behov av en ny mittfältare – satt på läktaren i just den matchen?

* Och så person tre. Det var du som var frustrerad över att dina kompisar tagits ut till pojklandskamper, medan du inte ens nådde breddlägret. Istället för att träna extra för att komma i kapp de andra valde du den enkla vägen. Du skyllde på andra. Du anklagade din tränare och grinade över medspelare som inte slog tillräckligt bra passningar. Något er senare tog din tränare över ett A-lag i en av de högre divisionerna. Han plockade med sig ett par spelare från de lag han tidigare tränat. Han valde de ambitiösa, de som han trodde skulle driva laget framåt. Du var inte en av dem.Det står var och en fritt att välja själv. Vill du sluta med fotboll, så gör det. Det är ditt val. Men skyll inte uteblivna framgångar på någon annan än dig själv.

Visa att du är större än så.

When you need a place to run to

Godmorgon!
Vaknade inatt av att det kliades på hela kroppen asså verkligen kliades visste inte vart jag skulle ta ivägen. Och då märkte jag att utslagen som jag började få i måndags har blivit mycket mycket värre. Så fick väcka mamma så fick hon smörja in en salva som lindrar och kyler ner. Det var heaven just då. Kunde efter många vändor hit och dit kunde jag somna om igen.
Nu när jag vaknade för att gå upp så var det något bättre men ska stå ut med detta hela dagen... Men men.
Är ändå taggad på denna dagen för det är faktiskt onsdag och mitt i veckan. Älskar att tiden går så snabbt. Snart är det höstlov liksom sedan är det typ sju veckor kvar till jullov. We like:))

I belive I can fly

Helluu!
Dagen börjar gå mot sitt slut för min del. men jag har hunnit med en hel del idag med. Vilket är väldigt väldigt skönt.
Åkte till skolan och hade engelska skrivning först lektionen. gick väl sådär men men. Verkligen inte mitt starkaste ämne oman säger så. 
Sedan hade vi matte, svenska och case, sista lektionen på tre timmar var inte rolig. Direkt efter skolan var jag tvungen att köpa ett nytt brunpuder för mitt var slut, fick med mig en vit skjorta också sojag tänkt köpa ett tag. 
Sedan åkte 
jag hem och lagade mat till familjen. Sedan dess har jag gjort klart svenskan eftersojag ska spela match imorgon så hinner jag inte imorgon. 

Nu ska jag kolla på gårdagen PH avsnitt, sedan bedtime. 

puss

saknar GOTHIA sååå mycket <333

Kick ass

Dagen hat varit en riktigt kick ass dag. Skolan gick snabbt idag allt bara rullade. Blev klar med viktiga saker och sådant. På idrotten var vi 6 stycken som var med. Av trettio. Men det gick an det med.
Ska inte klaga men idag har det verkligen varit kallt. Var inte beredd på det alls.
Efter skolan och innan träningen var jag hos Emin och bara chillade. Tröttheten släpper aldrig.
Och träning, den gick så så bra. Jag bara ler för mig själv typ, så skönt och nyttigt för mig,

Just nu sitter jag med engelskan. Tycker det är jätte svårt och vill inte till skolan imorgon. Vill inte skriva något argumenterande text på engelska. Men men I have to.
Ska sova snarast för sömn är värt guld just nu

Sweet Monday

Godmorgon!
Sitter i skolan just nu, förkyld och väldigt trött men ändå taggad.
Vi börjar halv men det är bara jag och två andra i klassen som är här. Älskar att alla alltid kommer på pricken.
Dagen kommer vara lång, kommer inte hem förrän halv nio ikväll. Yeeay. Men detta ska väl gå an.
Ha en bra dag

P O W E R W A L K

Hej!
Ligger i sängen nu och hade tänkt kolla klart på fil
men sojag somnade ifrån igår. 
Kollar på introduction not included, en ganska bra fil
m än sålänge i alla fall. 

Denna dagen har vart bland demindre bra. För det mesta bara bestått av plugg. Tog en paus och tog på mig löpartights och vinterjacka och gick ner till Lerum för att lämna tillbaks en bok på biblioteket. 
När 
jag gick hem gick jag igenom Lerums gymnasiums "skolgård". jag fann det faktiskt väldigt mysigt. Aldrig varit där nämligen. Tog sedan en annan väg hem sojag aldrig tagit heller, och det slutade vid kyrkogården så jag passade på att kolla till min systers grav. Vill ju att det ska vara fint där liksom.

Väl här hemma har jag ätit Tacos och försökt förklara för pappa att om en bok ligger på ett bord så påverkar det varandra med samma kraft men han vägrar att tro på det. Haha.
Laddar o
m för en ny vecka, en till vecka att prestera på. Nu går vi (i alla fall jag) och kör järnet!!

 

bilder som gör mig så¨lycklig <333

I got you

God eftermiddag!
Har suttit med svenskan hela dagen i princip och är klar med den nu, eller jag är klar så långt jag tänkt mig. Med andra ord är det någon sida kvar. Nu ska jag sätta mig med engelskan men kom på att jag glömt artikeln man ska utgå ifrån i skolan. Så i dont know what to do. Får stress göra det imorgon kväll eller något...
Jag mår inte så jättebra idag heller. Vaknade med världens huvudvärk som har försvunnit med hjälp av en tablett. Men man känner sig så himla seg i kroppen med förkylning och jag svettas ihjäl. Fryser om fötterna as usual men annars är allt bara prima.
Ska nog ta en lång promenad senare för att lätta tankar och komma ut. Sådana här dagar när man pluggar hela dagen är inte jätteuppskattade av hjärnan. Haha.
vi hörs senare

U N D E R B A R T

Hej!
Gårdagen var väldigt bra för min del. mest för att jag var så himla glad hela dagen. När jag vaknade kände jag frihet typ. 
Det var fredag och en bra dag var framför mig.  Efter skolan som var bra, eftersojag jobbade på som bara den. Sedan gick jag och köpte lite saker sedan mötte jag upp pappa så jobbade jag i några timmar. 
På kvällen var det träning och den gick bra för min del, det kändes härligt i alla fall. Sedan tog jag mig hem och bara tog det så lugnt man bara kan göra. Kollade på missade PH avsnitt och släppte allt och alla för en stund. Det var skönt i alla fall :)

Idag blev det en lång och skön sovmorgon. Sedan övningskörde jag runt lite överallt dit pappa skulle. Efter det städade jag lite. 
Vid tre var 
jag, Saga och pappa och tittade på Frölunda i scandinavium. Vilket var väldigt kul, var där jätteofta när jag var liten då pappa hade seriebiljett och hade reserverat två platser hela säsongen. Dem vann också vilket var ett stort plus också. Haha. 
När
jag kom hem städade jag klart och gjort andra nödvändigheter. 

Livet är underbart med andra ord.

 

 

Igår fyllde denna underbara tjejen 18 år också! Har Ella att tacka så mycket för, BÄSTA <3333

THURSDAY

Hola!
mnade precis in ett arbete så nu är veckans slit äntligen över för denna gång. jag ska ta och sova nu för jag är hur trött som helst.
Idag var jag i vilket fall i skolan och jobbade på. Det är alltid så himla skönt när man blir klar med allt soman ska på lektionerna. Det är lite så jag överlever. 
Efter skolan åkte jag hem till Emin och skrev på inlämningen och väntade på honom. det var riktigt skönt att plugga där när ingen annan var där. Kunde hålla fokuset så det var bra det. Alla tågen hem var inställda, så turen hem blev lång med bussen som skulle till alla stationer. well well jag kom hem fixade det sista.

Imorgon blir det att gå upp tidigt men slutar ändå ganska tidigt imorgon också. sedan på eftermiddagen vankas jobb och träning. Happy friday med andra ord. 

Vi hörs imorgon!

M O R N I N G

Godmorgon!
Sitter i bilen just nu och får skjuts till skolan. Kommer ganska tidigt men det är de värt. Kommer ni ihåg att jag kan vara riktigt morgonsur? Idag är en sådan dag. Finns ingen anledning jag bara blir irriterad av olika saker. Blir sjukt irriterad när en tjej svarar fel på alla frågor på radion. Haha Well Well, det brukar bli bättre.

Idag har jag skola fram till 15:30 sedan är det träning vid 17:00 och efter det är det hemåt och plugga. Detta blev en härlig vecka känner jag... Men såna blir det ibland :)
Ha en bra dag

What are you waiting for?

Hejsan!
Idag är det tisdag, och en lång skoldag har kämpats igenom. Jag är hur trött som helst och det känns som att man aldrig kommer ur det. Aldrig får man sova ordentligt, ungefär så.
Kvällen ska unnas till den underbara matteboken då vi har prov imorgon. Känns ändå ganska bra men ska ändå plugga stenhårt för att få de betyg jag vill ha. Om jag hinner ska jag även sitta en stund med en fysikuppgift som förövrigt också känns bra än så länge.
Jag strävar alltid efter att vara klar i lagom tid innan deadline eftersom då kan man alltid lägga ner mer tid på att "lägga till" eller ta bort eller skriva om. Småsaker som gör den hela lite bättre.
Nu ska jag bara få i mig något att äta sedan sätter jag mig med musik i öronen och pluggar matte.

story of my life

hejsan!

Dagen har spenderats med lite plugg, kollat när Saga har tävlat och umgåtts med Emin hjärtat.
det har varit en bra dag idag 
med och nya krafter för en ny vecka finns. '
Har ont i halsen bara 
men får hoppas att den ger sig i natt. har inte tid med sånt. 

ligger just nu håller mig uppdaterad om valet. det blir hur spännande som helst. Hur kommer det bli?
vilket fall så ska 
jag sova anytime, vet hur svårt det kan vara att komma upp imorgon. 

 

puss

L Ö R D A G E N

Hej hej!
Har precis ätit frukost men vaknade dock klockan åtta men låg kvar och försökte somna om. Vilket var onödigt eftersom man blir tröttare då.
Gårdagen var väldigt bra, tog en välbehövlig sovmorgon gick upp städade mitt rum lite grann sedan åkte jag in till stan. Delade ut matchprogram på Sverige-Bosnien matchen och sedan fick vi som lön att se på matchen. Vi vann med 3-0 så det var gött. Efter det drog jag med mig Ella så mötte vi upp Emin, Jacob och Foppa som kom med båten. Där på båten spenderade jag min kväll i alla fall. Vi käkade, pratade och myste. Sen kom Malin och Johanna. Trevligt att träffa dem också. Men det blev nog mer drag än så när jag och Ella hade gått. Kom hem vid elva igår och somna direkt. Vill inte vara kvällstrött 😔
Idag ska jag bänka mig framför lite plugg, dricka mycket varmt eftersom jag har ont i halsen. Sen får vi se om Emin kommer hit eller inte...

CHAPTER FRIDAY

Hejsan!
Nu är det fredag och en hel vecka har gått sen sist.. Det är så mycket just nu bara, kommer alltid vara det men måste komma in i det först. I måndags gick jag i skolan och sen träning. Tisdag hade jag match efter skolan, i onsdags träning och igår red jag faktiskt. Så det är skola och sen aktiviteter och där i mellan ska plugg hinnas med. Men ska försöka göra några småsaker i helgen så får vi se sen.
Just nu är jag påväg till skolan trött as usual sedan efter skolan ska jag jobba. Det är också träning ikväll men jag ska inte gå eftersom vi inte har någon tränare på en halv timme vilket känns lite oseriöst och jag har ingen lust att gå till träningen som slutar 20:00 på en fredag för att ta tåget hem och vara hem klockan 22 för en oseriös träning. Det ska bli skönt att bara kunna slappa också, kanske tar och löper istället får se. Först ska skolan avklaras!
Ha en bra Fredag!