Bess

Fitness 24/7

Godkväll!
Man märker direkt när jag spenderar min tid med Emin, bloggen får verkligen lida. Men det är väl positivt att han får mig att glömma av allt och fokusera på tiden vi har med varandra.
Kom hem till honom i Lördags då vi mest tog det lugnt. Vi har börjat kolla på den senaste säsongen av Arrow. Man blir verkligen helt beroende. Vi åt gott och vi gick även ut och tog en promenad samt körde snöbollskrig, 
som jag givetvis vann :)) Igår så gjorde lite ärenden, vi åt lunch med Emins familj och vi kollade på Arrow. Det var skönt att slippa känna söndagsångesten igår. Ännu bättre var det att få lite sovmorgon imorse men också att 
vakna upp bredvid den sötaste människan i världen. Dagen i ära bestod utav skola från halv nio till halv tre. Nu börjar rutinerna på riktigt.

Eftersom det var så tråkigt väder idag så bestämde jag mig för att flytta löpningen inomhus istället, på gymmet på löpbandet. Jag klarar inte av långdistans (5km för mig) på löpbandet eftersom jag kan inte motivera mig mentalt. 
Att löpa ute är så mycket bättre på alla sätt och vis. Det är också lättare utomhus att liksom gå in i sig själv och fokusera på att man ska klara av det. Ju närmare målet man kommer desto mer motiverad blir man. På löpbandet funkar det inte på samma sätt. Man vet att det är 2 km kvar bara men man kan liksom inte "se" det, förstår ni? Förståeligt annars. Det jag ville komma fram till var att jag fick lösa det utöver bästa förmåga vilket blev ett riktigt bra pass ändå!
Jag började med att cykla 10min, uppvärmning som är mest för knäet skull. Cykling är en bland de bästa uppvärmningarna då hela kroppen blir varm och det är skonsamt mot alla kroppsdelar. 
Efter det körde jag 5km på löpbandet i form av intervaller. Inte kört det sen jag skadade mig. Jag sprang 700 meter och gick 300 meter x 5. Med hjälp utav min pulsklocka så kunde jag glatt se att jag kom upp i maxpuls alla fem gånger.
Det är intressant och se hur lång tid det tar innan pulsen går ner igen, det är ju det som kallas kondition, hur snabbt man hämtar sig från en "rush" som vi kallar det i fotbollen. 

Idag är det första dagen på ett femveckors program som jag har lagt upp. Fem veckor är det nämligen kvar till sportlovet så det blir en liten sporre så att säga. Jag hoppas att jag kan hålla programmet och att skolan inte kommer 
ta så mycket tid att man måste skippa träningspassen. Det krävs planering. Men det ska bli spännande att se om man kommer kunna se några resultat. Just nu handlar mycket om att få ner fettprocenten för att sedan i en senare period varva med cardio och styrketräning. 

För er som undrar så gymmar jag på Fitness 24/7 som har som affärsidé att träning inte ska behöva kosta så mycket pengar. Så snål som man är så är man nöjd att man kan betala 169kr/mån. 
Jag rekommenderar varmt gymmet som ligger vid domkyrkan ungefär. Jättetrevlig personal och det är fräscht.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas