Bess

Kategori: Foton

Dream village

En dag när mamma tyckte att vi skulle bli lite kulturvetande tog vi ett tåg och åkte upp till bergen där en by som heter Dream Village låg. Och man förstår varför den hette så, utsikten var helt amazing!
Vi fick gå in i en gråta där folk hade bott förr i tiden. Sedan fick se ett hur stort olivträd som helst. Dem livnär sig i princip på oliver. På en del bilder ser ni flera hektar med olivträd. Helt sjukt. Sedan fick vi även veta hur dem gjorde Raki, hörde inte så jätte mycket vad de sa där. Men det är något typiskt för Kreta i alla fall. Man använde squash för att göra de i alla fall, därför de hänger många tomma i taket som ni kommer se på en bild 😊

Panorama

Vi var i samma stad (Platanias) förra gången vi var här för två år sedan.
Det är alltid lika spännande med nya ställen för då ska man hitta bra restauranger osv. Men vår favorit resturang från då var även det denna gången. Vi blev vänner med familjen som äger restaurangen sist så det var jättekul att de kände igen oss, eller i alla fall pappa och mamma. Panorama heter restaurangen och varje gång man äter där man bara beundra solnedgången.

Caldera Bay

Vi bodde på ett hotell som hette Caldera Bay som låg precis vid havet om man hade tur att få de rummen då. Fanns ju en hel del rum bakom vårt. Vi hade lyckats med att boka det bästa rummet på hotellet, tror jag. Vi visste redan innan att vi skulle få ha vår egna pool på balkongen på rummet. Men man blir så glad när man kommer till hotellet och det är bättre än väntat. Det är inte jätte kul när man kommer till ett äckligt hotell. Vilket fall så var vårt "rum" två våningar och bilderna är tagna från översta balkongen. Som ni ser hade vi hur nära som helst till både poolen och havet så man kunde bada vart man ville.
En dålig sak var att vår ena toalett var låst (troligen trasig) så vi alla fem fick dela på ett badrum. Men man ska inte klaga. 😊🙈

Årets vs förra året

En hel del förändringar har skett i mitt utseende. Håret är kanske den största skillnaden, men jag nopprar även ögonbrynen nu , (orkade aldrig göra det förut ) , jag sminkar mig på ett annat sätt.

i am just confused

godmorgon! 
och välkommen tillbaka till mig, eller? haha nämen denna veckan har varit alldeles för mycket att jag var tvungen att fokusera mer på skolan.  eller aah, satt och skrev två sidor biologi dagen innan det skulle redovisat. Har aldrig gjort så förut, men jag visste visseligen innan vad jag skulle skriva redan då, men däremot kunde jag inte redovisa det skulle läst innantill då. Som tur var så hann jag inte, så fick redovisa igår så jag kunde öva igår. mucho good. Det kändes faktiskt väldigt bra :)

just nu sitter jag i pjyamas och lyssnar på musik. Har lite saker att göra idag, men det är inte så att jag längtar till att göra det. Så tar det lite lugnt, haha! Nu ska jag i alla fall ta tag i bloggen först och främst. Och jag ska återgå till den normala uppdateringen.

kisses

my room

Hehe, varje gång jag städar mitt rum så blir det verkligen storstädning. Saker får byta lådor, vissa saker slängs och ibland blir det även en möblering. Men för en gång skull är jag ganska nöjd med möbleringen. gjorde en hel förändring sist. men jag vet inte blir aldrig riktigt nöjd, och jag har en massa saker som jag vill byta ut, typ sånt man fick när man döptes. Ja ni kommer se en lite saker på bilderna. Jag vill liksom ta ut allting och köpa in allt nytt. Det är de som är de bästa med att flytta, vet exakt hur min lägenhet ska se ut när jag flyttar. i alla fall här kommer lite bilder, blev inga bra bilder utan blixt, så det var lite synd eftersom jag hade gjort extra cozy i mitt rum. Får se hur länge det håller sig rent, ska verkligen kämpa nu. en vecka måste la funka i alla fall, haha!